СУП оголошує про початок серії ефірів за участі експертів Спілки у підсумковій програмі "Українського радіо"
СУП оголошує про початок серії ефірів за участі експертів Спілки у підсумковій програмі "Українського радіо"
18 лютого 2019

Спілка Українських Підприємців готова оголосити чудову новину - відтепер наприкінці кожного робочого тижня експерти нашої організації розповідатимуть слухачам в ефірі «UA: Українське радіо», які ініціативи кандидатам у Президенти варто включити до передвиборчих програм, аби українська економіка працювала ефективно.

Минулої п’ятниці співголова Податкового комітету СУП Тетяна Шевцова в ефірі підсумкової радіопрограми «Сьогодні. Ввечері» «UA: Українське радіо» розповіла про те, чому запровадження податку на виведений капітал вже четвертий рік поспіль залишається ключовим пріоритетом бізнесу. 

«На сьогодні податок на прибуток в Україні не працює. Це 1,3 трлн грн збитків у бюджеті, адже кошти виводяться з країни взагалі без оподаткування або з мінімальним оподаткуванням. В Україні 297 тис. платників податків. При цьому, 85% збору з податку на прибуток забезпечує менше 1 тис. підприємств. Це підприємства державного сектору, які залишаються платниками, оскільки розподіл дивідендів здійснюється згідно з постановами Кабміну», - зазначила Шевцова.

За словами авторки відповідного законопроекту, податок на виведений капітал дає можливість розширити кількість платників. Платити змушені будуть і ті підприємці, що уникають оподаткування, декларуючи збитки.

«За розрахунками Українського інституту майбутнього та Міністерством економічного розвитку і торгівлі, податок на виведений капітал дає додаткові 1-2% до зростання економіки. Це відбувається тому, що йде детінізація економіки за рахунок вивільнення коштів, прозорості оподаткування, відкриття звітності компанії. Іншого чинника, який би міг зрушити українську економіку, яка дуже повільно зростає, нема. Те, що маємо зараз, 2-3% - це не зростання економіки. Навіть країни, які розвиваються, демонструють вдвічі більший демонструють показник зростання економіки», - зауважила Шевцова.

Зазначимо, що законопроектом пропонується замінити існуючий податок на прибуток юридичних осіб на оподаткування виведення капіталу з країни. Зокрема, закон передбачає оподаткування розподілених дивідендів або прирівняних до них платежів. При цьому відбудеться повна відмова від податку на репатріацію.

Нагадаємо, 7 лютого учасники Спілки українських підприємців в коаліції з бізнес-асоціаціями презентували ТОП-10 пріоритетів для покращення бізнес-клімату та економіки країни кандидатам у Президенти та їхнім представникам. Не забудьте приєднатися до нас вже цієї п'ятниці о 18:30 під час підсумків тижня на «UA: Українське радіо». Будемо обговорювати ключові ініціативи об'єднаного бізнесу!

Ще новини