Спілка відстояла інтереси учасника, що потрапив до категорії ризикових підприємств
Спілка відстояла інтереси учасника, що потрапив до категорії ризикових підприємств
13 серпня 2019

СУП продовжує захищати інтереси учасників від неправомірних дій/бездіяльності з боку перевіряючих, контролюючих та правоохоронних органів. Вкотре Комітет із захисту бізнесу СУП в зіштовхнувся із проблемою віднесення підприємства-учасника Спілки, що є добросовісним платником податків, до категорії ризикових.

Суть звернення:
У травні група компаній «Альтецца трейд» звернулася до Комітету із захисту бізнесу СУП з проблемою тиску зі сторони Державної фіскальної служби. Зокрема, орган заблоковував реєстрацію податкових накладних та коригувань до них через віднесення компанії до категорії ризикових платників податків. В обґрунтуванні ДФС йшлося нібито про наявність податкової інформації, що свідчить про ознаки здійснення компанією ризикових операцій.

Зупинка реєстрації податкових накладних призвела, у свою чергу, до повного блокування діяльності «Алтецца трейд» та неможливості виконання зобов’язань перед контрагентами щодо поставки товару. Компанія неодноразово зверталася до ДФС у м. Києві із заявами, у яких надано повну інформацію на підтвердження здійснення усіх операцій з контрагентами із дотриманням вимог чинного законодавства. Водночас ні запитів, ні перевірок з боку ДФС, в рамках яких платник податків міг би надати свої аргументи, не було.

Результат роботи СУП:
20 травня Спілка українських підприємців направила офіційне звернення до ДФСУ з метою:
- забезпечити повну та неупереджену перевірку фактів викладених «Альтецца трейд» щодо можливих порушень законодавства окремими посадовими особами ГУ ДФС у м. Києві та у випадку їх виявлення, вжити заходів щодо усунення порушення, шляхом виключення компанії з переліку ризикових платників податків
- попередження вчинення нових порушень та притягнення винних осіб до передбаченої законодавством відповідальності.

У результаті, 12 серпня Державна фіскальна служба виключила компанію «Альтецца трейд» з переліку ризикових підприємств та розблокувала реєстрацію податкових накладних.
Пишаємося ще однією спільною перемогою! Особливо дякуємо за допомогу у цій справі Раді бізнес-омбудсмена, голові Комітету Катерині Гупало та заступнику голови Анастасії Гурській!

Нагадуємо, що Комітет із захисту бізнесу СУП займається вирішенням питань щодо неправомірних дій з боку оглядів нагляду та контролю, правоохоронних органів, а також незаконного захоплення. Детальніше: http://sup.org.ua/uk/business_protection

 

Ще новини