СУП провела зустріч із Головою партії "Слуга народу" Оленою Шуляк
СУП провела зустріч із Головою партії "Слуга народу" Оленою Шуляк
08 червня 2022

Спілка українських підприємців провела зустріч із Головою партії «Слуга народу» Оленою Шуляк. 

Основою зустрічі стало обговорення економічного курсу країни. Зокрема, Олена Шуляк запевнила, що влада підтверджує своє прагнення до побудови ліберальної економіки.

Під час зустрічі обговорили багато питань, зокрема:
— необхідність врегулювання питання щодо блокування податкових накладних;
— зменшення податкового навантаження; зокрема, зниження/скасування ПДВ.
— внесення змін до будівельних норм і стандартів, зокрема, прийняття законопроєктіа №7198, №6485, №7282, згідно з якими відбудова України вже могла б початися за новими правилами, а відновлення населених пунктів було б комплексним та швидким;
— скасування обмежень, щодо імпорту лише товарів для критичного імпорту;
— проблеми з орендою виробничих приміщень релокованими підприємствами;
— роботу бізнесу на окупованих територіях;
— роботу Нацради з відновлення України та можливість покращення цього процесу. Представники бізнесу звернули увагу велику кількість залучених експертів (понад 2,5 тис.), та відсутність скоординованої їх діяльності на досягнення конкретного результату.

СУП також звернула увагу на необхідність швидшого прийняття у цілому законопроєктів №5371 та №7251 з лібералізації трудового законодавства.

У результаті зустрічі домовились зустрічатися щомісяця, а найближчим часом — окремо зібратися на профільну дискусію з Комітетом СУП з питань будівництва та архітектури щодо оновлення будівельних норм.

СУП вдячний за цю зустріч та готовий і надалі ефективно включатися в співпрацю задля швидкого вирішення проблем учасників Спілки та всього бізнесу в цілому.

Ще новини